Klipvis / bacalao is vanaf de buikzijde, over de hele lengte, tot de rugzijde opengesneden vis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal. De meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt en wordt veelal door Portugese, Spaanse en Kaapverdiaanse mensen gegeten. Ook Surinaamse en Antilliaanse mensen eten 'bakkeljouw'; dit is meestal van goedkopere vissoorten gemaakt. U kunt hierbij denken aan soorten als koolvis, leng, lom e.d.

Klipvis wordt veel door Portugese en Spaanse mensen stokvis genoemd. Hierdoor ontstaat nog wel eens verwarring over wat nu klipvis is en wat nu stokvis is. Over het algemeen wordt de klipvis uit Noorwegen geimporteerd.

Als u de klipvis ontvangen heeft is het belangrijk dat u de klipvis op een koele droge plaats (liefst in de koelkast) bewaart.

Op de receptenpagina, bij basisbereidingen, kunt u op een afbeelding klikken waarop staat aangegeven hoe u de graten kunt verwijderen.

U kunt de klipvis bestellen via de stokvisonline shop De prijs van de klipvis (van kabeljauw) is max. € 15,00 per kilo; exclusief de verzendkosten van € 15,00 per zending (onder rembours) en gelden uitsluitend voor verzending binnen Nederland. Indien u het bedrag vooruit op giro 8725162 overschrijft krijgt u € 7,50 korting op de verzendkosten.klipvisrecepten
klipvisrecepten


Bezig met laden...